Siirry suoraan sisältöön

Innostuisitko vapaaehtoistyöstä?

  Yhdistyksemme kaikki toiminta pyörii vapaaehtoisten jäsenten avulla. Meillä on pieni joukko toimijoita, joista koostuu hallitus puheenjohtajiston kera ja talkoolaisia, jotka touhuavat Leponiemessä aina siivoamisesta puuhommien kanssa isompiin remontteihin asti.

  Toimintaa johtaa puheenjohtaja yhdessä varapuheenjohtajan kanssa. Hallitus kokoontuu vähintään 11 kertaa vuodessa hallituksen kokouksissa ja sen lisäksi muissa jutuissa, kuten syys- ja kevätkokous, kerhot ja tapahtumat.

  Hallituksen väki vastaa kerhojen, aktiviteettipäivien ja muiden tapahtumien toiminnasta ja toteutuksesta. Näitä ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin vaan nämä toteutetaan yhdessä toimien aina tilanteeseen sopivalla kokoonpanolla. Hallitus päättää millaista toimintaa järjestetään ja kuinka toimintasuunnitelmaa toteutetaan. Hallitus neuvoo ja opastaa jäseniä erilaisten palvelujen kanssa ja antaa vertaistukea. Hallitus osallistuu Invalidiliiton erilaisiin tapahtumiin ja tempauksiin. Hallitus on yhdistyksen sydän, joka pitää huolen kaikkien jäsentensä hyvinvoinnista yhdistyksen toiminnassa.

  Sihteeri huolehtii esimerkiksi käytännön paperitöistä, kokousten pöytäkirjoista ja muista materiaaleista, sekä vastaa yhdistyksen lähtevästä postista. Sihteeri toimii työparina puheenjohtajan kanssa ja viettääkin aikaa täällä meidän toimistolla, Leponiemessä ja muuallakin. Paljon onneksi myös on tehtäviä, joita onnistuu tehdä etänä esimerkiksi erilaisten tekstien tuottamista vaikka hakemuksiin puheenjohtajan kanssa. Sihteeri myös päivittää yhdistyksen somea, tekee mainoksia ja on yksi tärkeä viestinkuljettaja yhdistyksessä. Sihteeri huolehtii myös kokouksien kahvituksista.

  Yksi tärkeä rooli on myös Leponiemen talonhoitaja, joka vastaa yhdessä puheenjohtajan kanssa siitä, että Leponiemessä on kaikki hyvin. Talonhoitaja huolehtii päävastuullisesti kesäkeskiviikkojen saunan lämmityksestä ja kioskista. Tätäkään ei kuitenkan tarvitse tehdä yksin, vaan mukana on aina muitakin tekijöitä. Talonhoitaja huolehtii myös yleisestä siisteydestä, pihan hoidosta esimerkiksi nurmikosta, roskista ja monesta muusta käytännön jutusta, joka liittyy Leponiemeen ja sen vuokraukseen. Lisäksi tehtäviin kuuluu erilaisia virallisempia juttuja, mutta näitäkään ei tarvitse tehdä yksin. Leponiemen talonhoitajan ei välttämättä tarvitse olla yhdistyksen hallituksessa, mutta kuitenkin yhdistyksen jäsen.

  Tärkeimpänä asiana tapahtumien, yhdessäolon ja Leponiemen lisänä on kuitenkin meidän yhdistyksen sääntöjen ja toimintaohjeiden mukainen vaikuttamistyö. Teemme tätä työtä Invaliidiliiton strategiaan pohjautuen niin tässä meidän oman kaupungin alueella, kuin hyvinvointialueen sisällä ja ihan koko valtakunnankin taholla. Teemme erilaisia kannanottoja ja jaamme tietoa, autamme jäseniämme erilaisissa hakemuksissa ja elämäntilanteissa. Teemme työtä yhdessä jokaisen toimintarajoitteisen ja vammaisen ihmisen hyväksi. Olemme tässä jäseniämme varten.

  Seuraava hallitus kaudelle 2024 valitaan syyskokouksessa 5.11.2023 kello 14.00 alkaen osoitteessa Valtakatu 20, Valkeakoski. Jos haluat tietää lisää hallitustyöskentelystä tai erityisesti jostain tehtävästä ota uskaliaasti yhteyttä puheenjohtaja Susannaan puhelimitse 050 321 7281.

  Vaikka välillä onkin kiirettä ja paljon tehtävää antaa tämä homma myös paljon hyvää! Saat vaikuttaa siihen millainen maailma on, löydät paljon ihania ihmisiä ja opit käytännön työskentyä yhdistyksessä ja hallituksessa, sekä pääset mukaan tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen.